Atoms
Code & files

Hantera diskutrymme

Använd Disk Space för att se hur mycket lagringsutrymme dina projekt använder i Atoms. Granska projektstorlekar, ta bort projekt som du inte längre behöver eller granska alternativ för mer kapacitet.

En varning om diskkvot betyder att ditt använda utrymme har överskridit sin tilldelning. Detta skiljer sig från att en enskild fil är för stor för att laddas upp, att du har slut på Chat Credits eller att du har otillräcklig Cloud & AI Balance. Att rensa webbläsarens cache eller datorns disk frigör inte detta projektlagringsutrymme.

Öppna hantering av diskutrymme

  1. Öppna Settings.
  2. Under Workspace i sidofältet väljer du Disk Space.

På sidan Disk Space visar Storage Overview ditt använda utrymme, total kapacitet och antal projekt. Projektlistan visas under Manage projects.

Disk Space: lagringsöversikt och Välj projekt.

Disk Space: lagringsöversikt och Välj projekt.

Hitta vad som tar upp utrymme

Kontrollera kolumnen Size för att identifiera projekt som använder mest utrymme. Använd Search projects för att hitta ett projekt, kolumnpilarna för att sortera listan samt Rows per page och sidkontrollerna för att bläddra bland resultaten.

Kolumn Vad den visar
Projekt Projektnamnet.
Size Utrymmet som används av projektet.
Proportion Projektets andel av ditt totalt använda diskutrymme.
Files Det rapporterade antalet filer i projektet.
Last Modified Det rapporterade datumet då projektet senast ändrades.
Action En ikon för att öppna projektet.

Ett streck betyder att värdet inte är tillgängligt; det betyder inte att objektet inte använder något utrymme.

Om du vill granska ett projekt innan du tar bort det väljer du ikonen för att öppna projektet i dess kolumn Action.

Innan du tar bort något

Endast Workspace Owner kan ta bort projekt från hanteringen av diskutrymme. Om din roll inte tillåter borttagning ber du din Workspace Owner att granska projekten tillsammans med dig.

Borttagning kan inte ångras. Om du tar bort ett projekt tas alla dess filer, projektchatt/-historik, driftsättningar, förhandsgranskningslänkar och relaterade projektinställningar bort permanent. Spara kopior av allt du behöver först och kontrollera om någon fortfarande är beroende av projektet eller dess driftsättningar.

Ta inte bort ett objekt bara för att det är stort eller obekant. Öppna projektet och kontrollera först vad det används till.

Ta bort ett eller flera projekt

Använd detta arbetsflöde endast för projekt som du inte längre behöver. Det tar bort hela projekt, inte bara valda filer i dem.

  1. På sidan Disk Space hittar du de projekt du vill ta bort under Manage projects.
  2. Välj Select projects.
  3. Markera kryssrutan bredvid varje projekt du vill ta bort.
  4. Kontrollera antalet markerade och välj sedan Delete.
  5. I Delete entire project? granskar du varningen och listan över data som ingår i borttagningen.
  6. Välj Continue to delete för att fortsätta eller Cancel för att stoppa.

Delete entire project? Granska varningen innan du fortsätter.

Delete entire project? Granska varningen innan du fortsätter.

Den här dialogrutan erbjuder inget alternativ för att behålla projektets filer. Om du behöver behålla någon av de listade uppgifterna väljer du Cancel och sparar dem innan du fortsätter.

Innan du väljer Delete kontrollerar du att endast de avsedda projekten är markerade. Använd Cancel i verktygsfältet för projektmarkering för att lämna markeringsläget utan att ta bort projekt.

Granska alternativ för mer kapacitet

Om du behöver behålla projekten och filerna som använder ditt utrymme bör du granska kapacitetsalternativen i stället för att ta bort dem.

Din plan avgör hur mycket projektdiskutrymme som ingår:

Plan Inkluderat diskutrymme
Free 2 GB
Pro 10 GB
Max 100 GB

Dessa tilldelningar gäller din totala användning av projektdiskutrymme, inte varje projekt individuellt. Kontrollera Storage Overview för din nuvarande användning och kapacitet samt Settings → Plans and credits för din nuvarande plan.

Included storage täcks av din plan. Pay-as-you-go storage utökar kapaciteten utöver den tilldelningen och medför extra lagringsavgifter. En uppgradering från Free till Pro eller från Pro till Max ökar den inkluderade tilldelningen; att aktivera pay-as-you-go lägger till betald kapacitet utan att ändra planens inkluderade tilldelning.

Alternativ Vad det gör
Plans and credits Öppna den här sidan från sidofältet i Settings för att granska planer och deras inkluderade diskutrymme.
Enable Pay-as-you-go mode for Disk Space Gör det möjligt för kvalificerade betalplaner att utöka diskkapaciteten utöver den inkluderade tilldelningen. Granska tillämpliga faktureringsvillkor innan du aktiverar det.

Växeln Enable Pay-as-you-go mode for Disk Space finns högst upp på sidan Disk Space. Free-planer behöver uppgraderas för att kunna använda detta alternativ. När användningen överskrider den inkluderade kapaciteten kan pay-as-you-go inte stängas av; minska användningen till den inkluderade tilldelningen eller lägre innan du försöker stänga av det.

Kontrollera din användning efter borttagning

När borttagningen är klar går du tillbaka till Disk Space och kontrollerar Storage Overview för att se om din användning ligger inom tilldelningen.

När användningen åter är inom tilldelningen går du tillbaka till uppgiften som blockerades och kontrollerar dess aktuella status. Om varningen om diskkvot kvarstår använder du felsökningsvägledningen nedan.

Om något inte fungerar

Problem Vad du ska göra
Select projects eller Delete är inaktiverat Vänta tills inläsningen är klar. Borttagning kräver rollen Workspace Owner, och Delete kräver minst ett markerat projekt. Be ägaren om hjälp om din roll inte tillåter borttagning.
Inga resultat hittades Rensa eller justera Search projects och kontrollera projektlistan igen.
Projektstorlekar läses inte in Gå tillbaka till Disk Space och kontrollera igen. Om problemet kvarstår kontaktar du support i stället för att behandla saknade storlekar som noll.
Ett projekt kunde inte tas bort Läs felmeddelandet och kontrollera vilka projekt som återstår. Försök igen endast med projekt som du fortfarande avser att ta bort. Kontakta support om problemet kvarstår.
Användningen ligger fortfarande över tilldelningen Kontrollera Storage Overview igen innan du tar bort fler projekt. Om användningen fortfarande överskrider din tilldelning granskar du andra onödiga projekt eller dina kapacitetsalternativ.
Varningen om diskkvot kvarstår efter att användningen är inom tilldelningen Kontakta support med den berörda arbetsytan, visad användning och kapacitet, exakt varning och åtgärden som blockeras.

När du delar skärmbilder med support döljer du känsliga filnamn, kontoinformation och filinnehåll som inte behövs för att förklara problemet.

Var den här sidan hjälpsam?

Relaterade artiklar