Projectinstellingen
Gebruik het projectmenu en Instellingen om een open Atoms-project te beheren. Deze handleiding is voor aangemelde gebruikers met een open project. Wat je kunt zien, hangt af van je rol, plan, projectstatus en of het project een bruikbare versie heeft.
Gebruik het projectmenu en Instellingen om een open Atoms-project te beheren. Deze handleiding is voor aangemelde gebruikers met een open project. Wat je kunt zien, hangt af van je rol, plan, projectstatus en of het project een bruikbare versie heeft.
Opmerking over het huidige menu. In het huidige menu Instellingen staat Domeinen onder Project en staat Algemeen onder Werkruimte. Project → Algemeen wordt momenteel niet weergegeven. Als je werkruimte een paneel Project General toont, selecteer dit dan om het projectoverzicht te bekijken; gebruik anders de paden via het projectmenu en het instellingenpaneel hieronder.
Vind de juiste bediening
- Open het project in Atoms.
- Selecteer de projectnaam in de linkerbovenhoek.
- Gebruik voor Project hernoemen of Dit project remixen het menu van de projectnaam. Voor Publicatie ongedaan maken of Verwijderen op desktop selecteer je Ga naar Dashboard in dat menu en gebruik je vervolgens het actiemenu van de projectkaart; op mobiel gebruik je het projectmenu wanneer de actie wordt weergegeven.
- Voor instellingenpanelen selecteer je Instellingen. Onder Project selecteer je Domeinen; onder Werkruimte selecteer je Algemeen.
Als Project → Algemeen zichtbaar is in jouw uitrol, selecteer dit dan om het projectoverzicht en het actiegebied te bekijken. Als het niet zichtbaar is, blijf dan niet zoeken naar een verborgen item Algemeen; gebruik de afzonderlijke paden in deze handleiding.
Projectdetails bekijken
Wanneer Project General beschikbaar is, toont het onderdeel Overzicht de Projectnaam, Status, Versies en Aangemaakt op. Het actiegebied biedt Project hernoemen, Dit project remixen, Publicatie ongedaan maken en Verwijderen. De waarden beschrijven het project dat momenteel open is.
Het project hernoemen
- Open het menu van de projectnaam en selecteer Project hernoemen. Je moet toestemming hebben om het project te hernoemen.
- Voer de nieuwe projectnaam in en selecteer vervolgens Opslaan. De naam mag spaties en speciale tekens bevatten en is beperkt door het veld dat in het dialoogvenster wordt getoond.
Verwacht resultaat. Er verschijnt een succesbericht en de nieuwe naam wordt weergegeven in het projectmenu en de projectdetails.
Als Hernoemen niet beschikbaar is. Controleer of je de projecteigenaar bent of anderszins over de vereiste toestemming beschikt. Vernieuw het project en probeer het opnieuw; als de actie nog steeds niet beschikbaar is, neem dan contact op met je werkruimtebeheerder of Atoms-support met de projectnaam en het weergegeven bericht.
Het subdomein van de gepubliceerde URL wijzigen
- Open het menu van de projectnaam, selecteer Instellingen en selecteer onder Project Domeinen.
- Selecteer op de kaart van het live domein Bewerken.
- Voer een subdomein in met kleine letters, cijfers of koppeltekens. Het moet voldoen aan de weergegeven lengtelimiet en beschikbaar zijn.
- Controleer de voorbeeldweergave met het domeinsuffix dat in de editor wordt getoond en selecteer vervolgens Bijwerken.
Verwacht resultaat. Het paneel Domeinen toont het bijgewerkte live adres. Het suffix kan per omgeving verschillen, dus gebruik het suffix dat door Atoms wordt weergegeven in plaats van een vast voorbeeld.
Als de waarde wordt afgewezen. Verwijder niet-ondersteunde tekens, voldoe aan de weergegeven lengtelimiet of kies een beschikbaar subdomein. Als er geen kaart voor een live domein of actie Bewerken verschijnt, publiceer dan eerst of verbind eerst een domein.
De Atoms-badge uit gepubliceerde links verwijderen
- Open het menu van de projectnaam, selecteer Instellingen en selecteer onder Werkruimte Algemeen.
- Zoek Remove Atoms™ Badge en schakel dit in wanneer de bediening is ingeschakeld.
Dit is een instelling op werkruimteniveau voor gepubliceerde links, geen instelling per project. Hiervoor is een in aanmerking komend plan en toestemming op editorniveau of hoger vereist. Als de schakelaar is uitgeschakeld, vraag dan een editor of eigenaar van de werkruimte om de wijziging door te voeren of bekijk het plan dat wordt weergegeven in Plans and credits.
Verwacht resultaat. Gepubliceerde links in de werkruimte tonen de Atoms-badge niet langer nadat de instelling van kracht is geworden.
Een project remixen
- Open het menu van de projectnaam en selecteer Dit project remixen, of gebruik de zichtbare actie Remix in Project General of in het menu van de projectkaart.
- Bevestig de huidige versie en voer een naam in voor het nieuwe project.
- Als Atoms Databasegegevens kopiëren of Advertenties synchroniseren met het nieuwe project toont, bekijk dan elke optie en selecteer deze alleen wanneer je wilt dat die gegevens of synchronisatie worden gekopieerd.
- Selecteer Remix om het nieuwe project te maken.
Deze optionele keuzes verschijnen alleen voor in aanmerking komende projecten waarvan je eigenaar bent en die de bijbehorende gegevens of advertenties hebben. Wanneer advertentiesynchronisatie is geselecteerd, zijn campagnes van toepassing op het huidige domein; toekomstige wijzigingen vereisen dat je het domein loskoppelt van het huidige project en het verbindt met het nieuwe project.
Verwacht resultaat. Het nieuwe project wordt geopend en is beschikbaar om verder te bewerken. Als Remix is uitgeschakeld, controleer dan of er een bruikbare versie bestaat en of je toestemming hebt om het project te remixen.
De publicatie van een project ongedaan maken
- Open vanuit de projectlijst het actiemenu van de projectkaart en selecteer Publicatie ongedaan maken. Als Project General zichtbaar is, kun je in plaats daarvan de actie Publicatie ongedaan maken gebruiken. De actie is alleen beschikbaar wanneer het project is gepubliceerd en je toestemming hebt om het te beheren.
- Controleer elke link die in de bevestiging wordt vermeld. Door de publicatie ongedaan te maken, worden die gepubliceerde links onbeschikbaar, werken sociale deelacties van de link niet meer en kun je later nog steeds een nieuwe link publiceren.
- Selecteer Ja, ik heb bevestigd. Selecteer Annuleren om het project gepubliceerd te laten.
Verwacht resultaat. De vermelde links reageren niet langer als gepubliceerde links, terwijl het project in Atoms blijft bestaan. Als de actie een fout meldt, controleer dan de vermelde links en de projectstatus voordat je het opnieuw probeert. Als een link al niet beschikbaar is of de fout blijft optreden, herhaal de actie dan niet en neem contact op met Atoms-support met de projectnaam en de fout.
Een project verwijderen
Het verwijderen van een project kan niet ongedaan worden gemaakt. Gebruik Bestand → Downloaden om alles op te slaan wat je mogelijk nodig hebt voordat je bevestigt.
- Open vanuit de projectlijst het actiemenu van de projectkaart en selecteer Verwijderen. Op mobiel kun je Verwijderen selecteren in het projectmenu. Als Project General zichtbaar is, kun je in plaats daarvan de actie Verwijderen gebruiken.
- Bekijk in Verwijderen bevestigen? de waarschuwing. De flow van Project General biedt alleen Verwijderen en Annuleren en behoudt de interne projectbestanden; deze biedt geen Schijf opschonen of een selector voor bestandsbewaring.
- Selecteer Verwijderen om te voltooien, of Annuleren om het project ongewijzigd te laten.
Verwacht resultaat. Het project wordt uit je projectlijst verwijderd. Interne projectbestanden blijven behouden wanneer het verwijderen wordt bevestigd vanuit Project General. Een afzonderlijke verwijderflow vanuit de projectlijst of op mobiel kan keuzes voor bestandsbewaring tonen; die keuzes horen niet bij Project General.
Als verwijderen niet beschikbaar is of het resultaat onduidelijk is. Controleer je toestemming en het actiemenu van het project. Controleer na een mislukte aanvraag eerst de projectlijst voordat je het opnieuw probeert, zodat je een destructieve actie niet herhaalt. Als de aanvraag nog steeds mislukt, neem dan contact op met je werkruimtebeheerder of Atoms-support met de projectnaam, het tijdstip en de fout.